Wandgrimeurs

Specialisten

WASI Interieurs helpt je op weg met passend en persoonlijk interieuradvies


“Het belangrijkste van mijn werk is dat ik een basis leg: een set ideeën waar mijn klanten op kunnen voortborduren met hun eigen creativiteit. Veel mensen hebben bij een verhuizing of verbouwing moeite om een passend interieur voor zich te zien, maar vaak kunnen ze zelf aan de slag als ze eenmaal goed op weg zijn geholpen. Want het lastigste van een interieurontwerp is het begin. Bijvoorbeeld de juiste indeling van de ruimte en het kiezen van een goed kleurenpalet.”

Dat zegt Lotte Dekker van Wasi Interieurs. Met haar eigen onderneming geeft zij interieuradvies aan particuliere klanten in Harderwijk en omgeving. “Als mensen concrete plannen maken voor een verhuizing of een verbouwing, word ik daar het liefst zo vroeg mogelijk bij betrokken, zodat ik goed en gericht kan meedenken over de inrichting.”

Op haar website biedt zij verschillende keuzemogelijkheden: van een advies aan huis voor kleine interieurproblemen tot een kleuradvies of lichtplan tot een volledig interieurontwerp. Daarnaast verzorgt Lotte workshops moodboard maken, waarmee de deelnemers in een gezellige sfeer leren om een eigen moodboard te maken en zo hun eigen stijl te ontdekken en te ontwikkelen. En dat alles tegen schappelijke prijzen. “Dat komt ook een beetje omdat ik dit nog naast mijn baan als röntgenlaborant doe”, legt ze uit. “Ik wil toegankelijk en laagdrempelig zijn. Ik gun iedereen een mooi huis en vind dat mensen niet door de prijs moeten worden afgeschrikt als ze iemand in de arm willen nemen voor advies.”

Hart

Lotte volgde naast haar vaste baan een opleiding bij de NIA Academie, waarvan ze in februari 2018 haar diploma behaalde. “Tijdens deze studie merkte ik wel dat hier mijn hart ligt, waarna ik besloot een eigen bedrijf op te richten.” De naam daarvan is het woord ‘huis’ in de oude Inca-taal, een ontdekking die ze deed tijdens een vakantiereis door Peru.

“Met Wasi Interieurs wil ik mijn mogelijkheden op dit vakgebied onderzoeken. Creativiteit zit van jongs af in me. Ik wilde als tiener architect worden, maar besloot na de havo te kiezen voor de zorgsector. Een overeenkomst met dit werk is dat ik mensen ondersteun en help bij het zoeken naar wat ze willen. Dat doe ik door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen. Zo kwam ik onlangs bij een vrijstaand nieuwbouwhuis dat nog ‘op de tekentafel’ lag tot de conclusie dat een muurtje bij deze bewoners beter zou werken dan een glazen wand, omdat je dan meer mogelijkheden hebt om persoonlijke dingen te laten zien. De indeling van de woonkamer werd er praktischer en gezelliger door.”

Natuurlijke materialen

Hoewel ze haar klanten volledig vrij laat in de keuze van kleuren en materialen, heeft Lotte wel een eigen voorkeur. “De meeste klanten komen bij me via mijn website en hebben daardoor vaak al een beeld van wat ik hen kan bieden. Ik maak het graag gezellig en houd van natuurlijke materialen en texturen. Ik ben niet bang voor het gebruik van kleur in interieurs en mix vaak stijlen, al zorg ik wel voor een samenhangend ontwerp.”

Daarnaast vindt ze dat een interieur in de eerste plaats de persoonlijkheid van de bewoners uitstraalt. “We gaan samen op zoek naar wat het beste past bij jou als bewoner en bij het huis. Het eindresultaat is dus altijd uniek en persoonlijk.”


Wasi Interieurs, Harderwijk
T 06 1255 2575
E wasi.interieurs@gmail.com
www.wasi-interieurs.nl