Lokaal nieuws dinsdag 21 juni 2022

Welke vloer kies je voor je nieuwbouwhuis in Harderwijk

Het mag algemeen bekend zijn, dat er de komende acht jaar enorm veel woningen gebouwd gaan worden. In maart dit jaar kwam het kabinet met het plan binnen het nationaal bouwplan, dat er minimaal 100.000 woningen per jaar gebouwd moeten worden. Al eind 2021 werd bekend dat het doel is om voor 2030 900.000 nieuwe woningen te realiseren. Ook in Harderwijk zal volop nieuwbouw gerealiseerd worden en is het doel dat de stad aan het IJsselmeer een flink aantal nieuwbouw woningen erbij krijgt.

In Harderwijk zal in ieder geval invulling gegeven aan de nationale doelstelling. In de nieuwe wijk Harderweide komen in totaal ongeveer 1.2000 woningen. Deze zullen in verschillende fases gebouwd worden. Het belooft een diverse wijk te worden die in verschillende woonbuurten verdeeld zal worden.

Of alle nieuwbouw doelstellingen in 2030 gehaald zullen worden is nog maar de vraag. Helemaal als wordt meegenomen dat deze op duurzame wijze gerealiseerd zullen moeten worden. Zo zijn er inmiddels problemen met de teruglevering van stroom door zonnepanelen omdat het elektriciteitsnet overbelast raakt. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om een huis energieneutraal te maken. Een goede investering begint bij de basis met een kunststof vloer. Die heb je in allerlei soorten en kwaliteitsklassen. Je kunt daarbij kiezen voor PVC vloeren, gietvloeren of vloeren met een betonlook.

Zelf doen of laten doen

Wie een nieuwbouwhuis heeft gekocht kan er voor kiezen om het grootste gedeelte van de afwerking zelf te doen, of in ieder geval niet door de aannemer te laten uitvoeren. Voor wie een druk dagelijks bestaan heeft, kan er aan de andere kant voor kiezen om het huis of de villa sleutelklaar op te laten leveren. Zo zal het leggen van pvc vloeren goed door eigenaren zelf gedaan worden, terwijl voor gietvloeren toch wel specialistische kennis nodig is om een perfecte vloer te realiseren.

Industriële stijl

Zowel bij een nieuwe inrichting van een ouder huis als een totaal nieuw huis, blijkt de industriële stijl steeds meer een weg in de Nederlandse woonkamers te vinden. Deze wordt vaak gecombineerd met elementen van stoer robuust hout, roestige elementen en lampen die vroeger in fabrieken te vinden waren. Soms orgineel en dan weer nagemaakt. Veel van de originele spullen die hun oorsprong vinden tussen 1950 en 1970 worden steeds zeldzamer. Sommige winkels in tweedehands meubels en woonaccessoires halen spullen dan ook uit de voormalige Oostbloklanden. Daar is vaak nog veel industrieel materiaal te vinden. In Nederland worden dan bijvoorbeeld scharnierende onderdelen in orde gemaakt, terwijl daarbij de originele vaak versleten look zoveel mogelijk wordt behouden.

Karakter

Het karakter van een betonnen vloer was vroeger vooral saai met als enige kleurkeuze grijs. Bij industriële panden was de betonnen vloer altijd grijs. Enige voorwaarde was dat de vloer lang meeging en tegen een flink stootje moest kunnen. De afgelopen twintig jaar heeft de functie van de betonvloer echter een ware metamorfose ondergaan. Kort gezegd van praktisch naar design. Design betonvloeren geven elke ruimte namelijk een unieke uitstraling en zijn zeer gemakkelijk te onderhouden.
Die uitstraling is ongeëvenaard door de mix van materialen en kleuren.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Harderwijk.

Aanmelden